Tekuća rinoplastika je novi hit moderne plastične kirurgije. U posljednje vrijeme svi su se posebno zainteresirali za nekirurški zahvat nosa poznat i kao tekuća rinoplastika jer ne moraju nužno „pod nož“, a dobiju to što priželjkuju.

Zahvat podrazumijeva ubrizgavanje filtera hijaluronske kiseline u nos kako bi se privremeno korigirao njegov oblik. Savršen kandidat bit će netko tko želi ispraviti nos ili modificirati vrh.

U ovom postupku koriste se fileri hijaluronske kiseline za kamufliranje asimetrija i manjih nesavršenosti, pa iako bi se ovako morali korigirati samo manji nosovi danas se  ta metoda uvelike primjenjuje i onda kad se nužno ne bi trebala.

Zašto je tekuća rinoplastika tako popularna?

Nekirurška rinoplastika ne smanjuje nos, dapače upotrebom punila dodaju volumen, tako da kvržicu učine manje vidljivom ili poboljšate oblik nosa.

Ovaj postupak nema zastoja. Pacijent može osjetiti blagu nelagodu, minimalnu ili nikakvu modricu i blagu oteklinu. Za razliku kad je kirurška rinoplastika u pitanju, rezultati su privremeni i traju od 10 do 12 mjeseci.

Ovakva nekirurška rinoplastika treba se smatrati kratkoročnim rješenjem za manje korekcije. Ne koristi se i neće riješiti nikakve funkcionalne probleme.

Ako ste zainteresirani za rinoplastiku i želite saznati više o tome koji je tretman najbolji za vas, nazovite neku kliniku po vlastitom izboru kako biste zakazali konzultacije sa stručnjacima.

Iznimno je važno da samo kirurzi koji su posebno obučeni i naučeni kako se rinoplastika pravilno izvodi stvarno i izvode ovaj zahvat. Nos se sastoji od niza zamršenih struktura, od kojih svaka ima određenu svrhu. Popravak neuspjele rinoplastike mnogo je teži proces nego to napraviti prvi put. Najbolja rinoplastika je ona koju nećete morati ponovno raditi.

Dr. Pavlov i njezin tim u Medical Spa u New Yorku predani su pružanju najnaprednijih dostupnih nekirurških postupaka operacije nosa. Ako živite na Manhattanu ili u području New Yorka, pozivamo vas da kontaktirate ured za stručni savjet o tome je li nekirurška operacija nosa prava stvar za vas.