Prvi aparat za kavu izumljen je i proizveden 1908. godine. Sam je pripremao kavu. Tijekom više od 100 godina, industrija aparata za kavu značajno se razvila. Moderni aparat napredni je alat sa zapanjujućim i pametnim značajkama. Njima se može upravljati pametnim telefonom, stvarati različite vrste pića, pa čak se neki i čiste sami. U nastavku ćemo pregledati sve impresivne značajke kad je moderan aparat za kavu u pitanju. 

Timer je prva odlična stvar koju svaki moderan aparat za kavu mora imati. To je pojednostavljena verzija pametne funkcije koju koriste najbolji aparati za kavu cijene ispod 50 dolara. Uz pomoć timera, korisnici mogu rasporediti kuhanje tako da kava aparat u određeno vrijeme sam pripremi šalicu tople i ukusne kave. To je vrlo zgodna značajka koja pomaže uštedjeti puno vremena, posebno ujutro.

Još jedna važna stvar koju treba zapamtiti je da ne pijete više šalica od sigurnosne granice. Stoga poneki aparat za kavu ima ugrađeno nešto poput jednostavnog kalkulatora kofeina za provjeru koliko je unos kave siguran prema vašoj težini.

Moderni aparat za kavu sve pametniji

Funkcionalnost omogućena aplikacijom je nešto u što se i moderan aparat za kavu danas uklopio. Internet of things se razvija vrlo brzo i neki poput najnovijih aparata Nespresso ili Keurig, već su postali pametni. Moderni aparati za kuhanje kave mogu se spojiti na Wi-Fi mrežu i njima se upravlja putem pametnog telefona. Korisnik može postaviti uređaj s nekoliko dodira. Također, napredna funkcionalnost omogućuje korisnicima odabir pića i to automatski. Na primjer, korisnik može zatražiti kad je pametni aparat za kavu u pitanju da pripremi šalicu lattea s 10 minuta odgode dok leži u krevetu.

Pametne značajke također olakšavaju procese održavanja. Pametni aparat za kavu opremljen je i sa senzorima koji mjere količinu vode, mlijeka i zrna kave preostalih u uređaju. Obavještava korisnika o potrebi punjenja spremnika vode ili kupnje same kave unaprijed.